Temps d'esperança per Europa

La victòria de François Hollande ahir a la primera volta de les eleccions presidencials franceses representa el primer pas per un canvi de rumb a Europa i un clar avís per Nicolas Sarkozy i pels governs neoconservadors defensors de l’austeritat i la insolidaritat.

Amb el seu vot, els ciutadans i ciutadanes francesos han mostrat la seva oposició a la gestió i el model de govern del President Sarkozy que en els darrers cinc anys ha impulsat polítiques que han alimentat l’enfrontament social i han eixamplat les desigualtats. Pel que fa a Europa, el tàndem del President francès amb la cancellera alemanya Angela Merkel – més conegut com a “Merkozy” – ha posat en perill la profunda vocació política i social del projecte europeu i els seus valors més fonamentals com la solidaritat i la cohesió social.

Les propostes del candidat socialista presenten un model basat en el creixement i la generació d’ocupació i recuperen el model de l’Europa social que els i les progressistes europeus sempre hem defensat. Hollande planteja iniciatives ambicioses com la introducció d’una Taxa a les Transaccions Financeres o l’establiment de Contractes de Generació per combatre l’atur juvenil generant vincles de solidaritat intergeneracionals; en definitiva, iniciatives progressistes i ambicioses que reequilibren la màxima d’austeritat de la Sra. Merkel per fer front als nombrosos reptes que se’ns presenten i que només podran trobar respostes europees

Els resultats de la primera volta han suposat una onada d’esperança pel socialisme europeu i pel futur de la Unió Europea. Esperem que el proper 6 de maig – dia de la decisiva segona volta – França doni el tomb definitiu i obri una nova etapa de progrés a Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada