Suport a Obama per tancar Guantánamo

El passat divendres llegia la notícia sobre les dificultats d’Obama per tancar Guantánamo. El darrer obstacle és la negativa del Congrés nord-americà per ampliar els fons pressupostaris per recol·locar els presos de Guantánamo i aconseguir tancar la presó militar.

El Parlament Europeu s’ha manifestat en diverses resolucions sobre Guantánamo. La darrera va ser aprovada el febrer d’enguany i celebra explícitament la decisió d’Obama “de tancar el centre de detenció de Guantánamo” i “l’important canvi de la política dels Estats Units encaminada ara cap al respecte del dret humanitari i internacional”. Podeu llegir el text de la resolució, aquí.

L’anunci de tancament de Guantánamo va ser una notícia que tots esperàvem, a Estats Units i a tot el món. Va ser una decisió que va prendre el nou president nord-americà i que ja havia anunciat públicament en la campanya electoral. Les dificultats actuals vénen dels republicans que estan ben mobilitzats per a dificultar l’acció de govern d’Obama. Ara, cal seguir treballant, tot i les dificultats, per aconseguir tancar Guantánamo, trobar una solució sobre què fer amb els presos, i evitar que els republicans imposin la seva voluntat per primer cop des de que estan a l’oposició.
La Unió Europea està amb Obama en la defensa d’un món més just, ferm defensor dels drets humans i a favor del multilateralisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada