Suport a la transparència, càstig als/les maltractadors/es.

Una de les notícies de la setmana passada ha estat la detenció d’una jove russa i els maltractaments que rebé quan era interrogada pels mossos d’esquadra, segons s’ha pogut comprovar a través de la camera oculta instal·lada pels propis mossos de seguretat.

Les imatges han estat difoses pels mitjans de comunicació i tota la setmana hem sentit a parlar del mateix. Fóra normal si parléssim del càstig que haurien de rebre els mossos culpables dels maltractaments, però el que ha passat és que alguns han aprofitat la desgraciada notícia per aprofitat i declarar-se en contra de la instal·lació de les càmeres. Em pregunto: Millor no saber-ho? Millor l’opacitat i així el bon nom del cos no queda malmès? I, encara més: aquests mateixos que ara carreguen sobre la instal·lació de les càmeres van votar-hi a favor fa dos anys al Congrés dels Diputats.

Massa anys hem hagut d’aguantar el no saber –o pitjor encara-, descobrir-ho quan ja era massa tard, què passava en algunes comissaries.

Sí, càmeres per protegir als detinguts i també als agents de seguretat. Són els dos mossos maltractadors en tot cas, qui han posat en dubte el bon nom dels mossos.

Com a dit algú, que siguin jutjats per aquests fets; que els vídeos serveixin per ensenyar el que no es pot fer i que s’investigui si aquestes pràctiques condemnables són exteses a d’altres comissaries o no.

L’altra cosa és si s’haurien d’haver fet públiques les imatges i aquí entrem en la llibertat d’informació. Aquesta és una altra qüestió.

1 comentari

  1. Joanna Martín 18 juny, 2007 · 17:12

    La violència gratuïta mai és justificada i sempre s’ha de denunciar, tampoc ha de servir per alimentar les ganes de morbositat de l’audiència, amb quatre fotografies fitxes perquè la gent vegi que no es cap mentida, que es del tot cert que existeix per part d’un grapat d’agents un abús de autoritat; i tampoc és procedent el fet que els Cossos de Seguretat es manifestin amb contra d’aquestes normes, es la seva reputació la que es qüestiona i amb la seva actitud s’estan convertint amb còmplices dels torturadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada