Sobre l’article d’Andrés Ortega a El País: “En lo que falla la izquierda”.

Alguns comentaris:

En primer lloc caldria distingir entre el que és cicle electoral –alternança-, de les mancances de l’esquerra per donar resposta a les preocupacions dels ciutadans. M’atreviria a dir que deu ser meitat i meitat.

En segon lloc, la reacció de la dreta per encarar els problemes de la globalització, oferint com a solució una visió més nacional, em sembla un pas enrera. Sabem que els problemes cada dia són més globals i que les solucions es troben a nivell supranacional. Les solucions de la dreta sobre aquestes qüestions són parlar del problema, crear la preocupació i si cal la por, però sense oferir cap solució.

Sobre les banderes identitàries, són utilitzades per la dreta per crear desconfiança en l’altra, en el que ve de fora, però una vegada més, sense oferir solucions.

Sobre la seguretat, la internacional i la ciutadana, el Partit Demòcrata als EUA té dificultats per proposar una política alternativa respecte a Irak, ara bé. el que realment té problemes és Bush i la seva administració.

I, per últim, sobre la corrupció, que la dreta perdona més als seus governants aquesta falta que l’esquerra, no és nou, i espero que segueixi essent així.

Podeu llegir l’article, fent click aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada