Prostitució: No més tràfic de dones

Aquesta setmana, el Parlament Europeu ha fet una crida als governs dels Estats Membres de la UE per intensificar els esforços en la lluita contra la prostitució i el tràfic de dones, en una resolució a càrrec de la diputada laborista britànica i membre del Grup dels Socialistes i Demòcrates (S&D), Mary Honeyball.

La resolució aprovada  demana als Estats Membres que deroguin tota legislació repressiva contra les dones que exerceixin la prostitució.  El text també adverteix que considerar la prostitució com un treball sexual legal, despenalitzar la indústria del sexe en general i legalitzar el proxenetisme no és la solució per protegir les dones i les menors de la violència i l’explotació, sinó que pot produir l’efecte contrari.

Almenys 62% de les dones que cauen en les xarxes de tràfic d’éssers humans esdevenen també víctimes d’explotació sexual, segons dades de la Comissió Europa d’abril de 2013. Moltes d’aquestes víctimes provenen d’Estats Membres de la UE i són molt joves. En aquest sentit, la resolució aprovada pel Parlament Europeu demana endurir el càstig per la contractació de serveis amb menors de 21 anys.

El text també recomana  combatre el fenomen des de la demanda per tal d’evitar el tràfic de dones i la prostitució – és l’anomenat “model nòrdic”.

Mary Honeyball, ponent de la resolució, ha recordat que “existeixen vincles molt clars entre prostitució i tràfic d’éssers humans. La prostitució nodreix les xarxes de tràfic amb dones molt joves i vulnerables. El vot del Parlament Europeu és una crida ferma contra l’explotació que pateixen les dones“.

“El Parlament – ha afegit Honeyball – ha donat suport a una proposta que ja s’ha posat en pràctica a països com Suècia en la gestió de la prostitució. Aquest model castiga els homes que contracten serveis sexuals com a qualsevol altra transacció econòmica, sense criminalitzar, però, les dones que es veuen abocades al treball sexual”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada