Presentació de la Presidència espanyola al Parlament Europeu

Avui el President Zapatero ha estat al Parlament Europeu per presentar als eurodiputats les prioritats de la Presidència Espanyola de la Unió Europea dels propers 6 mesos.

Em plau poder assegurar que hem escoltat el discurs més europeista i progressista que s’ha sentit en aquesta Cambra en els darrers anys.

Zapatero ha expressat una voluntat clara de la Presidència d’avençar cap a una unió econòmica, un mercat comú de l’energia, fer una gran inversió en les noves tecnologies i donar a l’educació la importància que té. Una Presidència en paraules del propi President Zapatero “de canvis, en l’àmbit econòmic i el polític”.

Una aposta clara per la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica, en la que la cohesió, la inclusió i la igualtat en són peces centrals. I per poder fer front a tots els reptes i per assolir els objectius plantejats, Zapatero ha recordat la necessitat d’un gran Pacte Social Europeu, que crec serà essencial per articular la millor sortida a la crisi actual.

El President espanyol, però no ho tindrà fàcil. No l’ajudaran altres membres del Consell Europeu que no estan disposats a cedir competències cap a la Unió Europea, en qüestions tan transcendentals com les plantejades.

Els mesos vinents ens permetran comprovar l’ambició europea dels països de la Unió, i espero que l’empenta de Zapatero els porti en la bona direcció.

Podeu veure la intervenció del President aquest matí en el següent enllaç: http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/vod/player?date=20100120

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada