Per unes relacions comercials UE- Xina més equilibrades

(Nota de la Oficina del Parlament Europeu del PSC)

El Parlament Europeu aprova un informe sobre les relacions comercials entre la UE i Xina. El text demana unes relacions comercials més justes i equilibrades.

El Grup dels Socialistes i Demòcrates (S&D) ha posat especial èmfasi en què les autoritats xineses eliminin aquelles mesures que discriminin les empreses estrangeres en benefici de les empreses nacionals. L’informe destaca que si bé les inversions xineses poden accedir fàcilment al mercat Europeu, les companyies europees troben obstacles per accedir al mercat xinès.

En aquesta mateixa línia, el Grup S&D ha insistit en la necessitat de què els Estats Membres de la UE vetllin perquè les empreses estrangeres que operen a la Unió – especialment les xineses – compleixin totes les normatives del mercat únic, sobretot en matèria social i mediambiental. “Aquesta és una mesura fonamental per lluitar contra la competència deslleial que afecta especialment la indústria i els emprenedors de la UE, en general, i de Catalunya, en particular” – apunta Maria Badia, diputada de l’S&D i membre de la Comissió de Comerç Internacional del Parlament Europeu.

Badia també ha destacat els problemes que encara persisteixen en matèria de protecció de Drets de Propietat Intel•lectual (DPI) i falsificació de béns. “La proposta de l’acord internacional ACTA per fer front als reptes en aquests terrenys no és adequat ni en la forma ni en el contingut – recorda Badia -; perquè barreja continguts digitals i culturals amb béns de consum i perquè no compta amb la participació d’actors internacionals cabdals com la Xina“.

Qualsevol mecanisme internacional en els àmbits de la protecció dels DPI i de la lluita contra la falsificació ha d’incloure la Xina. I la UE – en qualitat de soci comercial estratègic – ha de treballar per aconseguir-ho” – ha conclòs Badia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada