Per una Política Agrària Comuna (PAC) més justa, sostenible i transparent

A la sessió plenària d’aquesta setmana a Estrasburg, hem aprovat les prioritats del Parlament Europeu per la negociació de la reforma de la Política Agrària Comuna, la PAC, una de les polítiques més importants de la UE pel que fa a la destinació de fons comunitari (representa prop d’un 40% del pressupost de la Unió).

El mandat negociador del Parlament s’ha estructurat en un paquet de quatre informes, les demandes principals dels quals són: la distribució més justa de les ajudes i que aquestes tinguin en compte criteris de respecte al medi rural i el principi de sostenibilitat (‘greening’); la reducció de la burocràcia en l’assignació dels subsidis; l’enfortiment de la transparència pel que fa a l’adjudicació de les ajudes i un major suport als joves agricultors i les petites explotacions.

Les esmenes presentades pel Grup Socialista (S&D) també han tingut en compte aspectes sensibles com la resposta més eficaç davant alertes sanitàries, l’equilibri d’unes garanties mínimes de seguretat alimentària i un paper més actiu de les organitzacions de productors.

Les negociacions amb el Consell començaran el proper 11 d’Abril i s’espera que concloguin al juny. El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar sobre el resultat final de la negociació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada