Per la plena igualtat de gènere

Aquests dies estic llegint els manifestos per a les eleccions europees dels partits polítics a nivell europeu i estic realment sorpresa, bé és un dir-, perquè cap d’ells, excepte el document del Partit dels Socialistes Europeus (PSE), fa referència a la igualtat de gènere.

Avui dia, les desigualtats entre homes i dones a la UE encara segueixen essent flagrants, especialment en l’àmbit familiar i laboral, tot i les diferències que existeixen entre països. És per motius com aquest que necessitem més que mai una majoria progressista al Parlament Europeu que faci front a la política obstruccionista que els conservadors europeus practiquen en temes d’igualtat.

La falta de sensibilitat vers aquest tema per part de la majoria conservadora que hi ha al Parlament Europeu va quedar present, un cop més i sense anar més lluny, la passada setmana durant la darrera sessió plenària de la legislatura a Estraburg. La majoria de dretes a l’Eurocambra que inclou el Partit Popular Europeu (grup on està el PP espanyol) i els liberals (on es troba CiU) va impedir la votació d’un informe legislatiu (que ja vaig comentar fa uns dies) sobre la millora de la seguretat i la salut en el treball de les dones embarassades, que havia estat realitzat per la socialista portuguesa Edite Estrela.

El proper 7 de juny tindrem l’ocasió de decidir la configuració d’un nou Parlament Europeu, on les i els socialistes hem de ser decisius per liderar una majoria progressista que ens permeti impulsar i desenvolupar una Europa social, que es preocupi primer per les persones i menys en el mercat. Som-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada