Pensaments transatlàntics i de ben propers

Aquesta setmana va començar amb les excel•lents noticies que arribaven dels Estats Units on finalment el President Obama va aconseguir la llei que garantirà la cobertura mèdica a 31 milions d’americans que fins ara no en tenien. Tot i que per nosaltres el dret a una sanitat pública ens sembli una obvietat no ho és tant i massa sovint oblidem tot allò que els europeus hem aconseguit i del que hem d’estar ben orgullosos.

Just va coincidir, que només dos dies més tard, vaig esmorzar a Brussel•les amb l’Ambaixador dels Estats Units a Bèlgica i a part d’aquest tema, varem parlar de les relacions transatlàntiques, i en particular d’un tema que estic seguint molt de prop, l’Internet dels objectes. Aquesta mateixa setmana he penjat en aquest bloc una entrevista que m’han fet al Parlament Europeu al respecte.

Però aquests darrers dies, no han estat només marcats per l’agenda internacional, m’he reunit amb els representants d’algunes de les ciutats espanyoles candidates a Capital europea de la cultura 2016.

Com potser ja sabreu, cada any dues ciutats de dos països diferents de la Unió Europea ostenten la Capitalitat europea de la Cultura i juntament amb Polònia, el 2016 Espanya tindrà aquest honor. Ara estem en el procés de selecció de les dues millors candidates, i aquesta setmana a Brussel•les he pogut conèixer de primera mà alguns dels projectes concrets de les candidates, i us puc dir que el 2016 serà un gran any per la Cultura a Espanya.

Com darrer apunt i de ben especial sobre la meva agenda de la darrera setmana, divendres passat faig tenir el gran plaer de conèixer la Comunitat de Carmelites del Monestir de Mataró. És una comunitat de monges de clausura que mitjançant un bon amic de Mataró es van posar en contacte amb mi per veure si podríem trobar una estona per parlar d’Europa, la Presidència espanyola de la UE i les reformes del Tractat de Lisboa. Trobar-les va ser una experiència meravellosa i el debat va ser d’allò més animat i estimulant. Quan a vegades diem com de lluny està la UE dels ciutadans és fantàstic tenir sorpreses com aquesta. Gràcies a totes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada