Parlant d'Àfrica i de la Sanitat Europea a Barcelona

El passat dissabte dia 22 de Maig vaig tenir l’oportunitat de participar, amb unes 200 persones, en la celebració del 60 aniversari de la Independència de les seves colonies dels països africans. Ho vaig fer amb la Xarxa Baobab.

A la taula rodona on participava, hi havia 2 acadèmics africans d’universitats europees, que van parlar sobretot de l’Àfrica d’abans de les colònies. Això va donar peu a una discussió molt interessant on hi ha havia dues formes de mirar la situació del continent Africà: aquells dels acadèmics que recorden el deute (just per altra banda) que les potències colonials tenen amb el continent, i per altra els d’aquells que s’han integrat o ho estan fent en els nostres països i que creus que s’ha de passar pàgina i mirar endavant.

Uns dies més tard vaig participar en una Jornada organitzada per la Cambra de Comerç sobre la Directiva de Salut transfrontera. Aquesta és la Directiva que marcarà les línees directrius de com s’han de gestionar els casos en els que un ciutadà europeu utilitza un servei sanitari d’un altre país de la UE on no hi ha estat afiliat durant la seva vida laboral.

No és la primera vegada que em poso en contacte amb el món empresarial i sempre és molt estimulant. El meu context normalment és el del Parlament Europeu i malauradament això sempre ens dóna una visió parcial de la realitat i per això sempre gaudeixo quan puc compartir amb diferents sectors les seves visions d’una mateixa realitat.

En concret, en el cas d’aquesta Directiva fins ara sempre l’havia mirat des del prisma dels beneficis pels ciutadans i dels reptes per mantenir l’excel•lència
dels sistemes nacionals de salut (Espanya al capdavant d’Europa, cosa que no hauríem d’oblidar). Els empresaris, però ens van exposar ben clarament les oportunitats que això dóna al sector de la sanitat privada a Espanya, amb la conseqüent creació de llocs de treballs. Sens dubte, hi hem de reflexionar quan es desenvolupi aquesta directiva.

Per acabar, fa dies que us vull recomanar l’entrevista que el passat va publicar el 30 de Maig “el Pais” al meu amic Josep Borrell. Feia temps que buscava algú que dones les respostes politiques a una crisi econòmica i crec que en Josep encerta totalment amb les seves respostes. Us la recomano.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada