Pagarem menys quan utilitzem el telèfon mòbil a l’estranger

Avui ha quedat clar que els poders públics tenen l’obligació d’intervenir quan l’autoregulació no funciona. I és que, tenint en compte que vuit de cada deu europeus afirmen utilitzar el seu telèfon mòbil quan viatgen, la proposta de la Comissió Europea d’abaratir les tarifes de l’ús del mòbils a l’estranger, i que ha aprovat el Parlament Europeu, representa una victòria per als ciutadans i ciutadanes.

El Ple va recolzar ahir la proposta de la Comissió d’Indústria del passat 27 de maig que estableix que la tarifa de roaming o itinerància internacional es reduirà fins a 49 cèntims per minut per a les trucades realitzades, i fins a 24 cèntims per minut per les trucades rebudes.

Durant els tres primers mesos de vigència de la norma -els mesos de l’estiu-, els operadors presentaran ofertes als seus clients, i aquests podran escollir si volen que se’ls apliqui l'”eurotarifa” o alguna altra de més avantatjosa (opt-out). Després d’aquest termini, però, l´”eurotarifa” s’aplicarà automàticament ja a tots els clients.

Es preveu que aquesta tarifa vagi disminuint durant els tres anys següents de la seva entrada en vigor: el 2008, serà de 46 cèntims per a trucades realitzades, 22 per a les rebudes i al 2009, aquesta caurà fins a 43 i 19 cèntims, respectivament. Després, la norma deixarà d’aplicar-se, excepte si els preus no haguessin baixat i si la Comissió considerés necessari prorrogar-la amb les esmenes necessàries.

Aquest acord serà aprovat definitivament pel Consell el proper 7 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada