Notes des dels orígens d’Europa

La setmana passada el Grup de Socialistes i Demòcrates del Parlament Europeu es va trobar a Atenes, Grècia, amb l’objectiu de posar en comú idees amb el govern de Papandreu, conèixer de prop les valentes reformes que s’estan duent a terme i expressar el suport dels socialistes europeus als ambiciosos programes modernitzadors del govern.

Vàrem tenir l’oportunitat d’escoltar diversos ministres, tots de boníssima preparació, però va ser la xerrada de Papandreu la que va causar la rebuda més positiva. Amb un to proper, Papandreu va explicar una a una, les difícils decisions que havia hagut de prendre en el seu curt mandat. Va explicar-nos la reforma de cap a peus de les principals institucions, per trencar els “vicis de governança del passat” per transformar unes estructures que havien quedat obsoletes en un sistema públic sà i sostenible.

Tanmateix, Papandreu va aprofitar l’ocasió per demanar la consolidació d’una nova governança econòmica europea més justa i solidaria, que permeti, per una banda, fer pagar el que els pertoca als responsables de la crisi i, d’altra banda, protegir els països de la Unió Monetària dels incessants atacs especulatius. Papandreu, entre els aplaudiments de les més de 200 persones reunides, va reivindicar la creació d’Eurobons i l’aplicació immediata de la Taxa de Transaccions Financeres (FTT) a nivell Europeu.

Finalment, vàrem poder gaudir de l’entorn cultural únic que ofereix aquest país de riquíssima historia. El Ministre de Cultura, ens va ensenyar l’espectacular Museu de l’ Acròpolis, situat als peus de la ciutat antiga i obert recentment.

Malauradament, milers de les peces de l’exposició, fins al 50% del Patrimoni Cultural de l’ Acròpolis, entre el que es troben cents de frisos de Fidies o algunes de les cariàtides (dones-columna) que sostenen el temple Erecteon, es troben encara als passadissos interminables del Museu Britànic, enlloc de ser a casa seva, entre les altres obres artístiques d’aquest gran país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada