Necessitem una victòria demòcrata clara als EUA

Torno d´un viatge a Washington, on he tingut l´oportunitat d´observar i viure en directe aquests mesos tan convulsius en la política americana de cara a les eleccions presidencials del proper mes de novembre.

En la majoria d´entrevistes que hem tingut, hi ha hagut un comú acord en què sigui qui sigui el futur president/a dels EUA, la política exterior no canviarà gaire, a excepció d´una millora en les relacions de la nova administració amb les institucions europees. Hi ha però una qüestió que em va alarmar: en una de les entrevistes un representant de la Secretaria d´Estat, va comentar la situació sobre l´Orient Mità i concretament es referí a l´Iran. Pels seus comentari, alguna cosa en el meu cervell va detectar una alarma, com quan et trobes en situació de perill. I avui llegeixo a la premsa un article que comença dient: “Veuria Aràbia Saudí amb bons ulls un eventual bombardeig israelí de les instal.lacions nuclears a l´Iran?”.

Una coincidència. Seria un gravíssim error, ja siguin els EUA, ja sigui Israel que pensessin en un eventual bombardeig a Iran. Un greu error i un elevat risc per la seguretat de tots.

Com ha dit Obama, cal seure a la taula amb Iran. És urgent una victòria dels demòcrates als EUA, és molt el que ens hi juguem. Sigui Obama, sigui Hillary….. el fet, però és que allà no es parla gaire de Hillary, es dóna per fet que el candidat serà Obama. Ni tan sols vaig trobar una gorra amb el nom de Hillary! Tot un presagi, doncs “business are bussiness”.

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada