MÉS DONES A LES INSTITUCIONS COMUNITÀRIES

Estan començant els preparatius de cara a les Eleccions al Parlament Europeu del 7 de Juny del 2009.

S’elegiran més de 750 parlamentaris, un nou President del Parlament i també una nova Comissió Europea.

Quantes dones formaran part d’aquests representants? Quantes dones estaran en els llocs on es prenen les decisions?

Deia fa pocs dies, la Vicepresidenta de la Comissió Europea, Margot Wällstrom, que a l’hora de decidir qui ha d’ocupar els llocs de més poder de la UE, es tenen en compte molts factors com el de l’equilibri geogràfic entre els estats “antics” i els “nous”, l’ equilibri entre grups de dreta, de centre i d’esquerra, l’equilibri entre estats grans i petits,… però es preguntava la Sra. Wällstrom: “Què passa amb l’equilibri entre homes i dones?”

En els 50 anys de vida de les institucions europees, no hi ha hagut encara una dona presidenta de la Comissió i d’un total de 12 presidents del Parlament, només hi ha hagut 2 presidentes.

Les properes Eleccions al Parlament Europeu ens donen l’oportunitat de millorar aquesta situació, votant aquelles llistes que l’equilibri entre homes i dones estigui assegurat, i sense trampes: en els llocs previsibles d’elecció, igual nombre d’homes que de dones. Perquè si guanyen aquestes llistes, la projecció en l’elecció dels alts càrrecs estarà molt més assegurada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada