LIVERPOOL, 30 de setembre de 2008. Una visita a la capital europea de la cultura.

He estat a Liverpool, capital europea de la cultura 2008, formant part d’una delegació de la Comissió de Cultura del Parlament Europeu. Es tractava de conèixer els resultats assolits per la ciutat de Liverpool després d’haver ostentat la capitalitat cultural europea.

He de dir que s’ha de felicitar Liverpool pel bon ús dels recursos europeus que ha fet, en un projecte de regeneració de la ciutat a través de la cultura. Val la pena que les properes ciutats que opten per esdevenir capitals culturals s’hi apropin i en puguin aprofitar les bones pràctiques.

Un dels moltíssims projectes que s’han realitzat i que m’ha interessat més, tant per la seva bellesa, com per la sensibilitat i originalitat de l’autor, ha estat “Another place”.

Crosby beach, a la boca del Mersey See, és l‘emplaçament que Antony Gormley ha triat pel seu conjunt d’escultures, que reben el nom d’“Another Place”. Són 100 escultures d’acer fetes de 17 motlles diferents del propi cos de l’escultor. D’un troç lluny semblen talment homes banyant-se, que en funció de la marea, tenen més o menys cobert el seu cos.

Tots miren cap al mar obert. Explica l’autor que és un record a l’emigració que, des del port situat més a l’Atlàntic del Regne Unit, sortien els vaixells plens d’emigrants que anaven cap Amèrica fugint de la crisi i l’extrema pobresa que assolava la regió, al llarg del segle…. Les escultures han ajudat a promocionar la zona, encara avui, una de les més pobres de la ciutat.

Si un cap de setmana no sabeu què fer, podeu decidir prendre un vol des de Girona fins a Liverpool –no gaire car-, i visitar totes les manifestacions culturals que la ciutat us ofereix. Val la pena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada