Les "desmesures" de Berlusconi amb la immigració

Llegeixo a la premsa, amb una preocupació que va augmentant dia rere dia, els poders extraordinaris que Berlusconi ha donat als Prefectes de Roma, Milà i Nàpols per a resoldre l'”emergència gitana”.

Els tals poders habiliten els comissaris a “censar, reallotjar, allunyar o expulsar per via administrativa o judicial” els ciutadans d’ètnia gitana.

La justificació és l’alarma social creada per la “situació extremadament precària” del col.lectiu gitano i per preservar “possibles problemes d’ordre públic i seguretat”.

Montovano, Secretari d’Estat per la immigració i membre de l’Aliança Nacional, va declarar al diari Il Tempo (ideològicament proper a Berlusconi): “Com ho demostren els números i la realitat sociològica, els romanis són una ètnia connectada a un cert tipus de delictes”. Afegeix, “els gitanos comunitaris han de respectar les normes imposades per Europa: fonts de renda lícites i residència”.

Em pregunto si el Primer Ministre podria vulnerar alguna d’aquestes normes imposades per Europa i, per tant, córrer el risc de ser expulsat del seu país. Em pregunto on l’enviarien?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada