La UE defensa la independència dels consells reguladors

Els representants del Consell europeu de Reguladors va comparèixer davant els membres de la Comissió d’Indústria, Energia i Innovació del Parlament Europeu.

Durant la intervenció de Lord John Mogg, President del Consell europeu de Reguladors, i Alberto Pototschnig, Director executiu de l’agència europea de l’energia, vaig plantejar una pregunta referent a la iniciativa del govern espanyol de fusionar en una única comissió nacional tots els consells reguladors sectorials.

L’avantprojecte de llei proposat per l’executiu de Mariano Rajoy pretén crear una mena d’agència de regulació universal que aglutinaria tots els consells reguladors encarregats de vetllar per les condicions de lliure competència en mercats tan sensibles com l’energia o les telecomunicacions.

La Comissió Europea ja ha manifestat la seva preocupació per aquesta iniciativa, que suposaria una regovernamentalització de les competències que en l’actualitat s’atribueixen a reguladors independents per a cada sector.

En resposta a la meva interpel•lació, els representats dels reguladors han insistit en la necessitat de respectar la independència dels reguladors i que, en cas de que algun Estat Membre de la UE vulneri aquest principi, la Comissió hauria de prendre mesures sancionadores.

En aquest sentit, Alberto Pototschnig va assenyalar que “el que és crucial des de la perspectiva dels reguladors és la independència, l’assignació de fons adequats a nivell nacional i que hi hagi un accés clar del governs nacionals a l’assessorament però no al control”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada