La Taxa a les Transaccions Financeres

La Taxa a les Transaccions Financeres (FTT, en les seves sigles en anglès) que 11 països de la UE van aprovar fa un any encara no s’ha implementat. La decisió ara recau en l’àmbit nacional i els governs no han estat gens diligents a l’hora d’aplicar-la. Per aquesta raó, el President del Grup dels Socialistes i Demòcrates (S&D) al Parlament Europeu, Hannes Swoboda, i la portaveu del Grup S&D en matèria de FTT, han dirigit una carta als ministres d’economia de França i Alemanya perquè puguin impulsar la implementació efectiva de la taxa, en compliment dels compromisos adoptats:

NOTA DE PREMSA DEL GRUP DELS SOCIALISTES I DEMÒCRATES EUROPEUS SOBRE LA TAXA A LES TRANSACCIONS FINANCERES

El President del Grup dels Socialistes i Demòcrates Europeus, Hannes Swoboda, afirma que “ha arribat l’hora d’actuar” a favor d’aplicar taxa a les transaccions financeres. Conjuntament amb la portaveu del grup, Anni Podimata, ha instat els ministres de finances de la UE a emprendre accions al respecte i a “ser seriosos” a l’hora d’introduir la taxa a les transaccions financeres (TTF).

Si bé 11 dels 28 estats membres ja van decidir el gener de 2013 impulsar aquesta taxa, no s’ha fet cap pas endavant sobre la qüestió.

En una carta oberta als ministres d’economia de França i Alemanya amb motiu de la cimera ministerial franco-alemanya, Hannes Swoboda i Anni Podimata subratllen que “els nostres ciutadans també esperen que la UE faci pagar al sector financer el cost de la crisi que ell mateix ha provocat”. “Sis anys després de l’inici de la crisi els governs de la UE encara es mantenen inactius”, han manifestat.

“Esperem doncs veure una taxa ambiciosa i responsable respecte de les transaccions financeres, fruit de l’acord entre els 11 ministres implicats. Aquesta TTF hauria de ser implementada com més aviat possible i cap instrument, cap actor ni cap mercat financer n’haurien de quedar al marge, per tal de frenar efectivament l’especulació financera i aportar un ingrés als pressupostos públics”.

“El Parlament Europeu ha demostrat per una majoria aclaparadora que és possible arribar a un compromís alhora realista i ambiciós, que preservi la seva vocació d’ampli espectre alhora que proveeixi algunes salvaguardes pel deute sobirà”.

Insten els ministres a “rebutjar els interessos corporatius i a fer el que cal per la sostenibilitat d’un sector financer robust!”.

*Els 11 països són: França, Alemanya, Itàlia, Espanya, Grècia, Eslovàquia, Bèlgica, Àustria, Portugal i Eslovènia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada