La paradoxa

Tinc la sensació que actualment estem vivint una paradoxa. Les idees progressistes que es refereixen a una major intervenció de l’Estat, a l’establiment de noves regles, o a la demanda de més protecció social, entre altres, estan essent implementades tant per governs d’esquerres com pels conservadors. Contràriament, però, la dreta és majoritària a Europa i els pronòstics indiquen que es mantindrà aquesta tendència. Què esta passant? És que no ens expliquem bé?

Cal que les forces d’esquerres liderem i impulsem aquestes polítiques, que formen part de la nostra ideologia i història i que són les necessàries per fer front a l’actual crisi d’abast mundial. En aquest sentit, en les eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny estaran en joc dos models d’Europa: una Europa progressista en la que els ciutadans, els governs i les institucions treballin per resoldre les qüestions que més afecten a la població, o una Europa de la dreta neoliberal, on tot queda en mans del mercat, amb les seves conseqüències de desigualtat, inseguretat i crisi.

És necessari mobilitzar i aconseguir una majoria progressista al Parlament Europeu. Si la dreta aconsegueix una nova majoria a Europa, un cop superada la crisi actual, tornaran a les seves velles premisses: més mercat i més desregulació. Només cal escoltar les propostes que fan CiU i PP, totes elles en aquesta línia. No podem pagar la crisi els que menys hem contribuït a crear-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada