LA “MÚSICA” QUE SEGUEIX VENINT DEL EE.UU, A MI EM SONA BÉ

En un discurs pronunciat per Hillary Clinton, aquesta setmana al Consell de Relacions Exteriors, la Secretària d’estat ha explicat les seves propostes per “una nova arquitectura de cooperació global”, per a fer front a l’insuficient sistema de seguretat col·lectiva heretat de la segona guerra mundial. “El multilateralisme 2.0”, com s’ha dit des del propi Consell de Relacions Exteriors.

Els problemes als quals hem de fer front són massa complexos perquè cap nació ho pugui fer en solitari. I la nova administració Obama es proposa construir coalicions amb aquells països que ho desitgin, i crear partenariats. Però és interessant que es preveu anar més enllà dels estats amb aquests partenariats: també actors no estatals, així com individus, serien convidats a participar-hi.

La Woodrow Wilson School de Relacions Internacionals de Princeton és l’encarregada de la nova planificació estratègica de la Secretaria d’Estat. Segons la pròpia Hillary Clinton: “es tractaria de crear institucions que combinessin l’eficàcia i la capacitat d’acció amb la representativitat”.

A mi em sona bé i, de fet, pot ser un bon moment per deixar-se caure per la Woodrow Wilson School. Potser la propera tardor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada