La decisió del Parlament Europeu sobre ACTA arribarà en els propers mesos

La Comissió de Comerç Internacional (INTA) ha decidit aquesta setmana no portar l’ACTA (Acord comercial per la lluita contra la falsificació i la pirateria) al Tribunal Europeu de Justícia.

La Comissió INTA ha sotmès a votació dels seus membres l’estratègia a seguir en el tràmit parlamentari de l’acord ACTA. Finalment, es mantindrà el calendari originalment previst: el projecte d’informe del Parlament es presentarà el proper 26 d’abril i el vot en ple es produirà, probablement, abans de l’estiu.

Després de la intensa discussió mantinguda a INTA, els diputats vàrem descartar requerir el dictamen del Tribunal de Justícia Europeu sobre aquest acord. Crec que es tracta d’una senyal que el Parlament Europeu està preparat per rebutjar ACTA. És un error recollir l’estratègia de lluita contra la falsificació de béns i les infraccions a la propietat intel•lectual a l’entorn digital en un mateix acord. El Parlament Europeu no va poder participar de les negociacions i ara se li demana el seu consentiment sense possibilitat d’esmenar cap disposició.

El Grup S&D celebrarem una sessió de debat sobre ACTA el proper 12 d’abril, on participaran representants institucionals i d’organitzacions de la societat civil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada