La 4a trobada europea sobre l’Internet de les Coses (IoT)

Avui es fa la 4a trobada europea sobre l’Internet de les Coses (IoT). Com a ponent de la Resolució del Parlament Europeu sobre l’Internet de les Coses, participo de manera regular als debats sobre aquesta qüestió.

Aquest any tenim el resultat d’una consulta pública per conèixer les opinions dels ciutadans i de les empreses sobre cap on  s’ha d’avançar per tal que aquestes aplicacions ajudin a millorar la vida dels ciutadans, a la vegada que representin un creixement econòmic, afavoreixin la creació de nous llocs de treball i el lideratge d’Europa en el sector.

Si bé no es veu igual des del punt de vista dels ciutadans que de les empreses, el que sí és  clar, és que hi ha tres qüestions imprescindibles per assegurar el seu èxit:

– confiança per part dels usuaris

– compromís per part dels governs

– inversió econòmica pública i privada

El que cal fer de manera immediata, i és el que  demanaré a la Comissió Europea, és dur a terme una recerca en la legislació europea vigent per tal de saber si cal ampliar o reforçar les polítiques en relació a l’Internet dels Objectes, per identificar possibles mancances i inclús solapaments.

Per altra banda,  en relació a la privacitat i la seguretat en l’ús de l’ IoT, caldria que les indústries tecnològiques posessin l’esforç en fer més entenedores i facilitar l’ús d’aquestes tecnologies, per oferir un doble servei: educar els ciutadans sobre la importància de l’ IoT i ensenyar-los com aprofitar aquests coneixements en la seva vida diària.

Acabaré la meva intervenció amb una idea que he llegit a la publicació “Global Technological and Societal Trends (2011)”:

Vivim temps interessants en els que les úniques limitacions que tenim són la mida de les nostres idees i el nivell de la nostra dedicació”.

M’ha agradat perquè en els temps convulsos que vivim, aquesta frase té grans dosis de llibertat i d’esperança i de confiança en les nostres capacitats, tant a nivell personal com col·lectiu.

Més informació sobre l’IoT i un article Internet of Things_ICT 2010 “Things are talking and it is time for us to listen” que vaig escriure per la revista Projects Magazine fa un temps i que pot ser aclaridor.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada