Els Eurodiputats catalans hem denunciat la violència feixista contra la Generalitat de Catalunya

COMUNICAT DE PREMSA

Eurodiputats catalans denuncien a la Comissió Europea la violència feixista contra la Generalitat de Catalunya

Demanen a la CE que investigui el cas del feixisme a Espanya en l’informe que ha de presentar a finals d’any.

Arran de l’agressió comesa per un grup de militants falangistes a la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, en motiu de la celebració de la Diada i que ha acabat amb diversos ferits, els eurodiputats Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Raül Romeva (ICV), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Iñaki Irazabalbeitia (en representació d’ERC), Willy Meyer (IU) i Izaskun Bilbao (PNV) han presentat una pregunta a la Comissió Europea denunciant els fets i demanant la seva intervenció per a evitar més casos com aquest en el futur.

Els eurodiputats han remarcat la gravetat dels fets, i la pertinença d’aquests individus a grups polítics de caràcter anti-democràtic i nostàlgics del franquisme com Democracia Nacional i la Falange Española y de las JONS.

Els eurodiputats reclamen a la Comissió Europea que actuï i obligui al govern espanyol a complir les normes europees. Segons aquestes cal perseguir penalment tota incitació a l’odi contra altres grups humans així com l’exaltació de règims autoritaris com ho va ser el franquisme. Més enllà de la detenció dels individus implicats, la legalitat d’aquests partits falangistes representaria un cas clar d’incompliment de la norma.

La setmana passada, la comissària europea de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, va recordar a Espanya que els Estats Membres estan obligats a sancionar penalment qualsevol incitació pública a la violència i a l’odi contra grups o persones per la seva raça, color, religió, origen nacional o ètnic.

Reding també va explicar que la Comissió supervisa l’aplicació de la normativa europea per part dels Estats Membres i que a finals de 2013 presentarà un informe al respecte.

————

Aquí podeu llegir la Pregunta Parlamentària: Atacs feixistes contra la Generalitat 130913

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada