Eleccions europees 2014

No em torno a presentar a les eleccions al Parlament Europeu. Les dues úniques candidatures amb les quals m’hagués pogut plantejar presentar-me són la del PSC i la d’una candidatura unitària catalanista.

Però pel que fa a la primera, els o les candidates del PSC s’inclouran a la llista del PSOE, -com sempre s’ha fet- i avui les diferències que separen ambdós partits, pel que fa al dret a decidir de Catalunya, són una dificultat insuperable a l’hora de defensar els interessos dels catalans al Parlament Europeu.

I quant a una candidatura unitària catalanista, tampoc veig la possibilitat de donar-li suport, ja que no comparteixo les polítiques econòmiques i socials del partit que la proposa.

En les eleccions del Parlament Europeu del maig  de 2014 s’haurà de triar entre una Europa com la que hem vist -millor dit hem patit- aquests darrers anys,  escorada cap a polítiques de retallades, de desmantellament de l’estat del benestar, de mà dura amb els més dèbils i de comprensió i flexibilitat amb els poderosos; o bé  una Europa de rostre humà, protectora dels seus ciutadans i ciutadanes, basada en un repartiment just dels recursos i de les responsabilitats,  econòmiques, socials i medi ambientals, tant en l’àmbit intern europeu com en el global.

Fóra bo que els catalans i catalanes tinguéssim  l’oportunitat d’elegir pel Parlament Europeu homes i dones d’esquerres, que defensessin  lliurement els interessos d’una Catalunya de progrés, oberta i integradora des de la seva cultura, la seva llengua i la seva identitat i que sigui respectuosa amb totes les cultures que s’aixopluguen en aquesta Unió Europea; una unió que com a regió viva i plural està en constant procés de recerca de les respostes més adequades per fer front als difícils reptes que se li van plantejant.

Parlo d’una candidatura catalanista i d’esquerres que integri els sectors de la societat catalana que defensen un canvi a Europa, amb una aposta clara per a una Europa més integrada i més justa; una Europa ciutadana. Una candidatura que busqui aliances amb altres territoris o regions europees que  comparteixin aquests postulats per anar caminant junts cap una nova Europa que, més enllà dels estats-nació, respongui a la situació real de responsabilitats compartides en diferents nivells de govern.

La Unió Europea necessita un nou començament; una nova aventura en la que hi poguem participar tots els ciutadans europeus, junts, des del seu inici, per a que pugui respondre als grans reptes que Europa i el món globalitzat ens plantegen. Jo seguiré treballant per aconseguir aquesta Europa.

 

 

Fotografia de frans16611

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada