"El vet a TV3 viola la Carta de Drets Fonamentals de la UE"

La passada setmana, en Raimon Obiols, l’eurodiputat valencià del Grup S&D, Andrés Perelló, i jo varem denunciar la irregularitat que suposa la decisió política de la Generalitat Valenciana de prohibir les emissions de TV3 a la Comunitat.

A través d’una pregunta escrita a la Comissió Europea varem advertir que aquest procediment pot suposar una greu vulneració dels drets fonamentals de llibertat d’expressió i de pluralisme informatiu recollits a la Carta Europea de Drets Fonamentals.

TV3 va iniciar les seves emissions a la Comunitat Valenciana al 1986. Segons el comany Andrés Perelló, l’estratègia del Partit Popular valencià ha estat negar la unitat de la llengua i minimitzar els vincles culturals amb Catalunya. Tanmateix, al 2007 es van recollir 600.000 signatures contra la decisió del Govern de la comunitat de tancar diversos repetidors.

La suspensió de les emissions té una clara motivació política i posa en risc els drets fonamentals reconeguts a la Carta Europea de Drets Fonamentals.

El Grup dels Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu s’ha implicat i mobilitzat davant les recents mesures restrictives amb els mitjans de comunicació a Hongria. És lamentable que haguem de denunciar pràctiques antidemocràtiques contra  la llibertat dels mitjans de comunicació i el pluralisme a casa nostra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada