El Parlament Europeu aprova la revisió de la directiva d’Avaluació d’Impacte Ambiental

La nova directiva d’Avaluació d’Impacte Ambiental, aprovada ahir pel Parlament Europeu, endureix considerablement les garanties ambientals respecte a la pràctica del fracking, els parcs temàtics, els camps de golf i les mines d’or.

El Parlament Europeu va aprovar ahir una revisió de la directiva d’Avaluació d’Impacte Ambiental. La nova Directiva permetrà acotar les carències de la Llei d’Avaluació d’Impacte Ambiental en tràmit al Congrés dels Diputats espanyol, i haurà de transposar-se a la legislació nacional en un curt termini de temps, aplicant el principi de precaució que defensa la Unió Europea, respecte al qual la llei espanyola és molt permissiva.

El text aprovat pel Parlament Europeu recull les propostes socialistes perquè s’hagin d’efectuar avaluacions prèvies obligatòries per projectes de pràctiques de fracking (“fractura hidràulica”) però també per les mines a cel obert, la mineria d’or, els parcs temàtics o els camps de golf planificats en zones amb dèficit hídric, entre altres.

Andrés Perelló, diputat socialista valencià membre de la Comissió de Medi Ambient, ha assenyalat que “governs com el del PP a Espanya són altament permissius amb les tècniques més agressives amb el medi ambient, de manera que a les seves lleis, decreten condicions d’avaluació d’impacte molt febles i permeables, com per exemple en el cas del fracking“.

D’altra banda, ha destacat que “el Parlament Europeu ha imposat una veritable avaluació d’impacte amb tots els requisits necessaris per protegir el medi ambient i la salut humana“.

En el curs del debat al ple, Perelló també ha fet esment del Projecte Castor, que afecta les Terres de l’Ebre, com a exemple de què és necessari corregir en les lleis d’impacte. “Qualsevol injecció en el subsòl és equiparable, en necessitats d’avaluació i en participació del públic,  al cas del magatzem de gas“, ha apuntat. I ha conclòs que “tenint en compte els projectes de fracking plantejats a Espanya, el cas Castor – en què els sismes s’han produït per l’ús d’una pressió de 421 atmosferes – ens hauria de fer reflexionar sobre què pot succeir si s’utilitzen les 700 atmosferes necessàries per la fractura hidràulica“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada