El Parlament Europeu acull un debat sobre energia nuclear

L’Eurocambra va acollir la setmana passada a Estrasburg un debat amb el Consell Europeu i la Comissió sobre les lliçons que Europa ha d’extreure de l’accident nuclear de Fukushima. En aquest sentit, els eurodiputats i eurodiputades hem defensat la necessitat de dur a terme proves d’esforç (stress tests) a les centrals nuclears europees.

El Parlament ha plantejat la revisió del model energètic de la UE i aposta clarament per intensificar el desenvolupament de les energies renovables i les pràctiques per millorar l’eficiència energètica.

El Grup dels Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu (S&D) hem recordat també que si bé les obligacions energètiques presents impedeixen prendre decisions immediates, l’objectiu per Europa en el mig i llarg termini ha de ser la desaparició progressiva de l’energia nuclear.

El primer pas però és revisar la seguretat de les instal·lacions presents. Les proves d’esforç amb les que s’han compromès tots els grups polítics a les centrals nuclears europees serviran per determinar el grau de resistència de les centrals davant catàstrofes naturals, accidents aeris, ciberatacs o atemptats terroristes. El Grup S&D hem fet una crida perquè aquests exàmens siguin obligatoris i es duguin a terme sota coordinació europea i amb criteris homogenis.

La UE ha de liderar una profunda reflexió sobre la seva estratègia energètica pel futur i sobre l’horitzó de l’energia nuclear. Tanmateix, en el curt termini, cal apostar per extremar les exigències de seguretat i la transparència en la presa de decisions pel que fa a l’energia nuclear.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada