El Grup S&D votarà NO a ACTA

Aquesta setmana, durant la reunió de la Comissió d’Investigació, Indústria i Energia (ITRE) del Parlament Europeu, hem tractat el tema d’ACTA (Acord comercial per la lluita contra la falsificació i la pirateria), un assumpte que els darrers mesos ha generat grans polèmiques i controvèrsies dins i fora del Parlament Europeu.

El Grup dels Socialistes i Demòcrates (S&D) ens oposem a l’aprovació d’aquest Acord per la seva ambigüitat, perquè dona el mateix tractament a béns de consum i béns cultural i perquè no fa una distinció clara entre l’ús d’aquests béns per fins personals i privats i l’ús amb finalitats comercials i lucratives.

La limitació de les competències del Parlament Europeu en els tractats internacionals a votar a favor o en contra, sense capacitat per modificar-los, obliga a prendre aquesta decisió.

Votar a favor d’ACTA no vol dir posar-se al costat dels autors i els artistes de la mateixa manera que votar en contra no vol dir atemptar contra els seus drets. Els creadors i els usuaris no han de ser grups antagònics. La clau està en trobar un compromís acceptable, un equilibri. I això no serà possible en el marc d’ACTA, que pretén encabir productes o materials de consum, productes culturals i el mercat digital en una estratègia única.

Les respostes als problemes als que ACTA pretén fer front només es trobaran fent una aposta decidida per la innovació per tal de trobar respostes específiques i adequades a cada context i buscant sempre l’equilibri i el respecte dels drets dels creadors, d’una banda, i dels drets dels ciutadans a tenir accés als béns que els creadors ofereixen, de l’altra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada