El Grup S&D aconsegueix l’ajornament de la votació del president de la Comissió Europea fins al setembre

El Grup de l’Aliança de Progressistes de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu (S&D) ha celebrat que es descarti la votació del president de la Comissió Europea en el ple de constitució del Parlament Europeu, que tindrà lloc a Estrasburg entre el 13 i el 15 de juliol. Jose Manuel Durao Barroso, President de la Comissió en l’anterior mandat, ja estat proposat oficialment com a candidat pels líders de la UE.
Personalment, em felicito per la fita del Grup. En efecte, els i les socialistes i demòcrates al Parlament Europeu havíem manifestat la nostra disconformitat a votar el President del la Comissió Europea (CE) al juliol, quan l’últim Consell Europeu de la presidència txeca (18-19 de juny) va manifestar el seu suport unànime a Barroso.
I és que la votació al juliol s’hauria fet sense tenir clara la base jurídica i amb les dificultats que comporta un procediment d’aquesta envergadura durant la sessió de constitució de l’Eurocambra. En aquest sentit, la proximitat de la ratificació del Tractat de Lisboa planteja un impasse institucional pel que fa al procés d’elecció de la Comissió. Per aquest motiu, l’ajornament al setembre permetrà deliberar sobre les disposicions que s’aplicaran en l’elecció del President de la CE.
D’altra banda, aquest període permetrà també el plantejament de possibles candidatures alternatives a Barroso i l’elaboració d’un programa detallat pel proper mandat per part dels candidats. En aquest sentit, és inconcebible pensar que el Parlament Europeu efectuï una votació tan important, com és la designació del president de la Comissió Europea, sense tenir coneixement dels projectes que aquest pensa tirar endavant en els propers anys. Perquè una votació anticipada al juliol hagués constituït un acte d’irresponsabilitat política per part dels eurodiputats i eurodiputades en el moment precís de constitució del Parlament.
Aprovat l’ajornament de la votació al setembre, els líders de la UE ja han formalitzat la candidatura de Durao Barroso. I el Parlament Europeu haurà ara de decidir la data de la votació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada