El Grup dels Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu (S&D) obre el debat sobre ACTA

El Grup S&D durà a terme un intens debat amb representants de totes les parts implicades per determinar els passos a seguir respecte l’acord comercial de lluita contra la falsificació i la pirateria, l’anomenat ACTA.

L’objectiu principal de l’acord internacional ACTA és reforçar l’aplicació i protecció global dels drets de propietat internacional.

El Grup S&D ja ha iniciat sessions de debat per intercanviar punts de vista sobre l’acord i ha apuntat les seves febleses i oportunitats.

Els Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu recolzen amb fermesa la lluita contra les falsificacions i reiteren que cal més cooperació internacional en aquest terreny. Tanmateix, posen en dubte que ACTA sigui l’instrument més adequat per a assolir aquest objectiu, tenint en compte que països tan implicats com la Xina o la Índia no l’han signat.
Les principals crítiques de l’S&D es dirigeixen a l’opacitat en les negociacions, a les propostes sobre els drets d’autor a Internet i a la definició i control de les activitats en línia. El text és massa ambigu i no clarifica el paper dels proveïdors de serveis d’Internet en la supervisió de l’acord, ni garanteix les llibertats públiques i la protecció de dades personals.

En vista dels dubtes generats en el si del Grup i de les preocupacions expressades per les parts implicades – en especial per la societat civil -, s’organitzaran una sèrie de taules rodones per estudiar l’impacte d’aquest acord i la seva compatibilitat amb la legislació de la UE, amb especial atenció a la Carta de Drets Fonamentals.

Entre tant, les Comissions Parlamentàries responsables d’analitzar ACTA – les de Comerç Internacional, Llibertats Civils, Afers Jurídics, Indústria i Desenvolupament – contribuiran al debat i a la definició del posicionament del Parlament Europeu que es pronunciarà en sessió plenària, probablement, abans de l’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada