El català al Parlament Europeu

El vicepresident del Parlament Europeu (PE) Miguel Àngel Martínez va declarar el passat diumenge que no és “viable ni raonable” autoritzar l’ús de la llengua catalana a l’hemicicle del PE i que “no hi haurá cap excepció possible d’aquest tipus en matèria d’usos lingüístics”.

M’agradaria aclarir que aquesta és una opinió personal que, ni de bon tros, és l’opinió compartida per la majoria de vicepresidents del PE ni pel president Martin Schulz, que s’ha compromès a treballar perquè puguem utilizar el català al Parlament Europeu. Crec que no és raonable, sinó que és una anomalia que la llengua catalana no pugui ser utilizada al PE. Això no té sentit, quan la UE és una unió d’Estats però també de ciutadans i és una cambra multilingüística.

Els diputats catalans seguirem treballant plegats perquè el català sigui una realitat al PE.  De fet, fa unes setmanes varem enviar una carta al President Schulz per sol.licitar una reunió i explicar-li personalment el què pensem sobre l’ús del català al PE i explorar els passos a seguir per aconseguir la seva normalització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada