Demanem un Dia Europeu contra l'assetjament i violència a l'escola

(La Sra. Reding ens fa arribar la resposta en nom de la Comissió el 27 de Novembre de 2013, on explica que els dies 17 i 18 de desembre d’aquest any la Comissió farà el Forum Europeu del Dret dels Nens amb una sessió especifica sobre intimidació i assetjament cibernètic.)

 

Juntament amb quatre diputats al Parlament Europeu hem presentat una declaració escrita per demanar la instauració d’un Dia Europeu contra l’assetjament i violència a l’escola, conegut en la seva expressió en anglès,  “bullying“.

Ara, es tracta de recollir la signatura de la majoria de diputats i diputades europeus per tal que el text quedi validat pel Parlament, amb el vist-i-plau del President, i la comissió parlamentària competent pugui proposar l’elaboració d’un informe sobre l’assumpte.

Com diem en el text de la Declaració volem cridar l’atenció dels governs, dels ensenyants i de les famílies sobre les greus conseqüències d’aquest fenomen que com hem pogut lamentar molt recentment arriba a la terrible acció de suïcidi de joves i infants per abusos de “bullying“.

L’escola i la llar han de ser espais on els infants s’han de sentir protegits i per això demanem que es doti als joves, pares, professors i cuidadors dels coneixements i dels instruments necessaris per prevenir i combatre el “bullying“.

També demanem que els nois i noies rebin una educació que incorpori la pràctica de la resolució pacífica de conflictes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada