Contra els missatges de divisió a Europa

Aquí deixo les meves impressions sobre les declaracions fetes per la cancellera Angela Merkel aquesta setmana, en resposta a les preguntes que m’ha plantejat el semanari alemany “Der Spiegel“:

Des del principi de la crisi i en alguns Estats Membres, hi ha hagut una tendència perillosa a dividir artificialment la Unió Europea entre el “Nord treballador” i el “Sud mandròs”. Aquesta retòrica no només no és certa sino que no beneficia en res Europa, especialment en el moment actual. Enlloc d’alimentar missatges de divisió – que no responen en absolut a una anàlisi rigorosa de les realitats institucionals i socioeconòmiques a la UE -, els líders europeus haurien d’explicar, ara més que mai, els enormes progressos que ha impulsat el projecte Europeu, en benefici de tots i totes. A més a més, tal i com s’ha demostrat fins ara, l’única forma de fer front i superar la crisi és mitjançant un compromís ferm i solidari amb Europa“.

Cada país a Europa ha tingut els seus moments bons i dolents en el procés d’integració europea i tots nosaltres hem seguit camins de desenvolupament diferents. Tanmateix, hem avançat i ens hem assolit un nivell de convergència, en benefici de tots. En context social actual, particularment sensible, tenint en compte les difícils reformes socials que s’estan duent a terme – especialment en els països del sud – és un error culpar els països perifèrics de treballar a poc. Això només serveix per danyar els fonaments del que més necessitem: una estratègia europea comuna, coordinada i sòlida per sortir de la crisi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada