Cap pas enrere en els drets de les dones

El passat dijous, dia 8 de març, vaig participar a l’acte de celebració del Dia Internacional de la Dona organitzat per l’Oficina de Representació del Parlament Europeu a Badalona.

Durant l’acte, vaig criticar frontalment les iniciatives del govern del Partit Popular en matèria d’avortament i de prestacions socials. En aquest sentit, el Sr. Ruiz Gallardón, Ministre de Justícia, faria bé d’estudiar les mesures que la majoria de països nòrdics apliquen per tal de conciliar la vida familiar i laboral que permeten a les dones gaudir, si així ho desitgen, de la maternitat.

No en va, els països escandinaus compten amb un Estat del Benestar molt desenvolupat, amb drets socials avançats i mecanismes per garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Per tant, calen més llars d’infants i ajudes socials i menys retallades dels drets de les dones, com el de decidir els seus embarassos.

També vaig demanar que el Dia de la Dona d’enguany s’aprofités per retre homenatge a les dones dels països àrabs de la riba sud de la Mediterrània. Sens dubte, la seva valentia va ser l’espurna que va fer possible la primavera àrab. Per això, des de la UE, hem d’oferir tot el nostre suport perquè la flama de les mobilitzacions que van impulsar segueixi viva i permeti assolir avenços tangibles.

D’altra banda, també cal recordar les recents iniciatives de la Comissió Europea per incentivar una major representació de les dones als consells d’administració de les empreses europees i la feina del Parlament Europeu per combatre la violència de gènere – amb l’Ordre Europea de Protecció – i millorar la participació de les dones en òrgans de decisió política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada