Berlusconi, contra les cordes

En les darreres setmanes, s’han produït nombroses mobilitzacions ciutadanes a Itàlia per rebutjar públicament la regressió democràtica i cívica i el model social masclista i retrògrad fomentat pel govern de Berlusconi i a través del seu potent imperi mediàtic.

Coincidint amb aquests actes de protesta, el Primer Ministre italià va ser acusat per la fiscalia de Milà, en l’anomenat Cas Ruby, de prostitució de menors i suborn i haurà d’acudir als tribunals a principis del mes d’abril. Malgrat els seus reiterats esforços per blindar la seva immunitat davant la justícia, Il Cavaliere pot enfrontar-se a una pena de fins a quinze anys de presó.

Crec que és lamentable que un dels països fundadors de la UE hagi patit una manifesta degradació pel que fa a llibertats democràtiques i cultura política.L’aclaparador poder econòmic de Silvio Berlusconi i el control que exerceix sobre els mitjans de comunicació del seu país, han servit d’instruments polítics per limitar la llibertat de premsa i manipular l’opinió pública, fomentant l’apatia i l’alienació de la societat civil respecte a la política.

Celebro que els ciutadans i ciutadanes italians s’hagin rebel·lat contra el govern de Berlusconi i hagin denunciat la vulneració dels seus drets. I també espero que els procediments judicials en curs i els propis ciutadans, mitjançant els instruments democràtics de què disposen, permetin una rendició de comptes justa i permetin restituir la dignitat, el respecte i els valors cívics que van fer d’Itàlia un referent de cultura, progrés i compromís polític.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada