Bé per Diederik Samsom, líder del Partit laborista neerlandès

Avui ha visitat el nostre Grup al Parlament Europeu, l’S&D, Diederik Samsom, líder del Partit Laborista dels Països Baixos (PvdA). Aquest partit forma part del govern del país en coalició amb el Partit Popular per la democràcia, un partit liberal, que defensa polítiques més conservadores. Tanmateix, estan aconseguint un bon govern.

Confesso que he tingut una grata i esperançadora sorpresa. Ha parlat de la dificultat que viu Europa, de l’enfrontament del Nord amb el Sud, de la solidaritat,..

Amb un llenguatge clar i planer, ens ha explicat que els ciutadans volen escoltar la veritat, per dura que sigui, volen sentir convicció en les propostes dels seus governants i que amb aquests missatges, els ciutadans holandesos entenen i accepten que cal ajudar els països del sud i que només amb l’austeritat no sortiran de la crisi. No són coses fàcils de digerir a un país com Holanda que ha passat no fa gaire per governs populistes.

També ha insistit que, per construir Europa, s’ha de fer amb els ciutadans, de la mà dels ciutadans.

En definitiva, Samsom representa una nova manera de fer política, amb paraules no gastades, amb convicció, carisma i lideratge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada