Bangladesh es compromet davant la UE a millorar drets de treballadors i inspeccions

El maig passat vaig fer una intervenció al Parlament Europeu sobre les condicions de treball i normes relatives a la salut i la seguretat arran dels recents incendis en fàbriques i la caiguda d’edificis a Bangladesh. Aquesta setmana  s’han assolit acords concrets per enfortir els drets dels treballadors i millorar les condicions de treball.
En el pacte subscrit aquest dilluns amb la UE a Ginebra, el Govern de Bangladesh es compromet a reformar el dret laboral per tal de reforçar els drets dels treballadors, en particular la llibertat d’associació i el dret a la negociació col.lectiva. Aquesta reforma haurà d’estar a punt a finals d’any i serà supervisada per l’Organització Internacional del Treball (OIT).

El país asiàtic reclutarà a més a 200 inspectors addicionals per tal de garantir que hi hagi controls regulars a les fàbriques que permetin avaluar les condicions laborals i de seguretat.

Bangladesh també millorarà la seguretat de les fàbriques tèxtils i la seva protecció antiincendis d’aquí a juny de 2014.

Trobareu més detalls d’aquest acord en la declaració conjunta: Joint Statement Staying engaged: A Sustainability Compact for continuous improvements in labour rights and factory safety in the Ready-Made Garment and Knitwear Industry in Bangladesh

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada