Aprovació del Programa de Salut per al Creixement

El Parlament Europeu va aprovar, el 26 de febrer, l’anomenat Health for Growth Programme (Programa de Salut per al Creixement), amb una dotació total de prop de 450 milions d’euros per a tot el període plurianual (2014-2020).

Aquest programa ha d’ajudar a fer front els grans desafiaments relacionats amb la salut i els canvis demogràfics, en el context de la globalització i de la fràgil situació econòmica. Salut per al Creixement sorgeix com un mitjà per promoure la innovació i els sistemes de salut més sostenibles.

Des del punt de vista de la Comissió d’Indústria, Energia i Innovació EP, com vaig assenyalar en l’informe d’opinió que vaig redactar, hi ha algunes qüestions específiques a tenir en compte:

a) l’impuls de la recerca mèdica, garantir els fons i recursos que aquesta requereixi i articular una millor articulació dels projectes a tota la UE;
b) una major complementarietat dels objectius del programa amb altres iniciatives de la UE en relació amb els “llocs de treball blancs” – ocupació en el sector de la salut i els serveis socials – per tal de satisfer les necessitats específiques de formació per als treballadors d’aquest sector;
c) i l’aprofitament de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies per desenvolupar plenament el potencial dels serveis de salut i millorar la seva eficàcia i eficiència.

En gran mesura, les accions que ha de fomentar Salut per al Creixement han d’ajudar a reforçar les capacitats socials i de benestar perquè la UE pugui desplegar tot el seu potencial per a una economia orientada cap a un creixement sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada