MÉS VALENTIA I MÉS CLAREDAT SENYOR PRESIDENT

Les comisures dels llavis li queien com si algú les hi estirés. Els ulls molt oberts en un esforç d’autoconvicció i les paraules sortien de la seva boca com si no vinguéssin del cap, sinó només de la panxa, com si només fossin sons sense sentit.

Era el President del govern del “Reino de España”, que veient-se forçat a donar la cara en un moment tan delicat com el d’un rescat, -tou o dur-, no va tenir la valentia de mirar als ulls dels ciutadans i ciutadanes d’Espanya i dir-los la situació real en la que es trobaven els bancs en particular i l’economia en general del nostre país: la que no podíem trobar en el mercat la quantitat de diners que necessitem per fer front als deutes, molt especialment els derivats de tot l’escandalós procés de Bankia.

I Europa finalment ha trobat una sortida més o menys afortunada per parar el cop i fer un rescat indirecte. És a dir que els diners aniran a parar a la banca a través del FROB però avalats pel govern. Seran el Fons Monetari Internacional i el mateix Banc d’Espanya els encàrrecs de controlar les entitats rescatades.

El President ens hauria d’haver explicat amb claredat la situació i comprometre’s que en el cas que, per les raons que sigui, els bancs no es poguessin recuperar en el temps necessari per tornar els diners prestats -perquè es tracta d’uns diners que ens deixen i que s’hauran de tornar- , no seran els ciutadans els que una vegada més hauran de pagar la festa.

I dit això, a continuació cal que ens expliqui com ho pensa fer. Jo li dono una idea. La de demanar explicacions i responsabilitats als que han estat al davant de la gestió de les entitats rescatades i que les responsabilitats siguin assumides des de tots els punts de vista, també des de l’econòmic i seria una manera d’evitar que paguin justos per pecadors.

Ah! I per favor, que d’una vegada per totes, deixin de tractar els ciutadans d’ignorants.
Per mor de la ditxosa crisi, els ciutadans han apres més d’economia en els darrers dos anys que probablement ho havien fet en tota la seva vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada