3 DIES DESPRÉS DE LES ELECCIONS EUROPEES

Ahir, vaig ser a Madrid, a la constitució de la Delegació Socialista Espanyola. La direcció de la Delegació va quedar formada per:

President: Juan Fernando López Aguilar
Secretari General: Ramón Jáuregui
Secretària General Adjunta: Iratxe García
Secretari General Adjunt: Enrique Guerrero
Secretària General Adjunta: María Muñiz

Queden per elegir els membres de la Mesa del Grup Socialista Europeu i els membres de la Mesa del Parlament Europeu, que està previst fer-ho els dies 23 i 24 de juny a Brussel.les.

En la reunió d’ahir hi va participar el President del Govern, Rodriguez Zapatero el qual en la seva intervenció va marcar les línies de treball per a la propera legislatura a la cambra europea:

– Recuperació econòmica
– Model social europeu
– Nou model productiu
– Fer de la Unió un projecte polític
– Enfortir el paper d’Europa al món

Ens va demanar que no oblidéssim que ens havien donat la seva confiança 6 milions de persones; que treballéssim des d’ara per incentivar una major participació dels ciutadans i, el compromís de comparèixer davant la ciutadania de manera periòdica, al menys una vegada per trimestre.

En la seva valoració va recordar que els 50 diputats elegits a Espanya, tots i totes estan a favor d’Europa i de la Unió Europea i que no hi ha entre aquests cap euroescèptic.

Recorda que nosaltres hem tingut el 40% del suport, que el Partit Popular ens ha guanyat per dos diputats i que té una majoria al Parlament Europeu, amb la qual serem exigents.

Malgrat que no hem guanyat les eleccions a Espanya i sí a Catalunya -tot i que els mitjans al nostre país, s’entestin en què les ha guanyat tothom-, dins de la família socialista europea som la segona delegació en nombre de diputats, després de l’alemanya.

Sobre els resultats a Catalunya, m’agradariaa donar algunes dades perquè amb la mala informació donada aquests dies, ningú no fos portat a engany:

A les eleccions de 1999:

PSC va tenir 997.203 vots i un 34,63%
CiU 843.172 29,28
PP 486.655 16,9

A les eleccions de 2004, 4 mesos després de les Generals que Zapatero guanya les eleccions:

PSC 907.121 42,85% (+8)
CiU 369.103 17,44 (-12) i passa a ser la 3ª força, darrera del PP
PP 377.104 17,81 (+0,9)

A les eleccions de 2009:

PSC 701.775 35,86% (-7) tornem a la situació de la mitjana
CiU 439.318 22,45 (+5) no recupera la mitjana
PP 352.226 18 (+0,19)

El PSC ha guanyat les eleccions europees, per més de 13 punts a CiU i per més de 17 al PP.
La suma dels PSC, d’ERC i d’IC és del 51,16% (majoria)
La suma de CiU i PP és del 40,45% (no fan majoria), tot i que si CiU volgués pactar amb el PP, hauria de tornar anar al Notari, perquè recordo que Artur Mas va signar davant Notari que no pactaria amb el PP, però com que Tremosa no ho sabia, durant la campanya ha anat explicant el bé que li va anar a Catalunya, pactar amb el PP,……

I si volen comparar PSC i CiU, ja ho veuen: els treiem més de 13 punts d’avantatge.

Els representants de CiU en la nit electoral van dir que havien plantat la llavor per a les Autonòmiques. Com els van contestar el President Montilla, ja cal que la reguin molt, perquè per donar fruit els queda molta feina….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada